Kom

UNMASK INEOS @ TOUR DE FRANCE

De Tour de France brengt een grote vervuiler mee naar Brussel: INEOS, de sponsor van het voormalige team Sky. Het bedrijf wil een ethaankraker en plasticfabriek bouwen in de Antwerpse haven die beide het scha(n)delijke schaliegas gebruiken als brand- en basisgrondstof, met als gevolg meer plasticvervuiling, meer fracking (de techniek voor het ontginnen van schaliegas) en verdere ondermijning van de klimaatdoelen. Een absurd plan!

Greenwashing

Laat je stem horen en kom op zondag 7 juli naar Brussel voor de ploegentijdrit. Daar zullen we samen INEOS ONTMASKEREN met een ‘Tour’-vriendelijke, laagdrempelige actie. Laat je verbeelding en creativiteit de vrije loop om de zichtbaarheid van de actie te vergoten en nieuwsgierigheid van voorbijgangers op te wekken. Denk aan banners of bordjes met slogans, maar ook PLASTIC MONSTERS, kostuums, monsterhoofddeksels, plastic footprints, knuffeldieren in wegwerpplastic gewikkeld… alles is goed, zolang het toegelaten is door de ordediensten en mensen aanzet tot nadenken over de schadelijke impact van INEOS op onze samenleving!

We verzamelen om 11u30 bij Mundo B, Edinburgstraat 26 voor de laatste voorbereidingen. Van daar vertrekken we naar de locatie van de actie (vergeet je ID niet, en neem lunch mee). Hopelijk tot dan!

(Antwerpenaren kunnen om 10:09 mee vanaf Antwerpen CS)

Meer details op Facebook